Prvi topnik 'lige bez briga': Na utakmice dolazim s posla, fudbal igram iz ljubavi

Vodi Bosnu iz Kalesije do opstanka u ligi

Prvi topnik 'lige bez briga': Na utakmice dolazim s posla, fudbal igram iz ljubavi

Samir Mlaćo

I pored toga što se radi o tek trećem rangu nogometa u našoj zemlji, u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever nerijetko viđamo sjajne mečeve sa dosta uzbuđenja i lijepih pogodaka.

Budućnost je na pragu titule prvaka, pa će Banovićani kroz baraž tražiti put do povratka u Prvu ligu Federacije.

Mnoge zanimljivosti prate ovaj rang takmičenja, a svakako zanimljiv podatak je da prvi strijelac lige dolazi iz ekipe koja se nalazi na tek 14 mjestu tablice koja broji 16 klubova.

Radi se o mladom Safetu Mujkiću koji je postigao 18 pogodaka, a npr. njegova Bosna iz Kalesija za koju nastupa postigla je ukupno 31 pogodak.

Mujkić će vjerovatno i završiti kao prvi golgeter lige, popularno nazvane 'lige bez briga'. Kao i njegove brojne kolege u ovom rangu takmičenja na treninge i utakmice dolazi poslije posla. Nije baš da nemaju briga.

"Zaposlen sam u jednoj firmi koja nosi naziv Busserhoff- Plastikal, te trenutno s posla dolazim na utakmice. Nije baš zadovoljstvo na nivou kada je tako, ali šta se može. Slobodno mogu reći da fudbal igram iz ljubavi", priča Mujkić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Svojim igrama je prezadovoljan.

"S obzirom da ove sezone igram na poziciji napadača svojim igrama sam i više nego zadovoljan. Prošle sezone sam igrao na poziciji stopera prvihh pet kola i bio sam učinkovit na toj poziciji. Loše smo startovali i u pet kola nismo postigli pogodak, te me trener prebacio na poziciju napadača. Do kraja prvog dijela dijela sezone postigao sam osam pogodaka što zaista nisam očekivao. U drugom dijelu u osam utakmica postigao sam deset pogodaka, što je za sada dovoljno za brojku 18", u jednom glasu priča Mujkić koji se nada da će njegova Bosna izboriti opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi