Nekašnji nigerijski wunderkind

Prvi trening Sanija Emmanuela u Bordo opremi

Nigerijski fudbaler i nekadašnji omladinski reprezentativac ove afričke zemlje, Sani Emmanuel, bi se u narednih nekoliko dana trebao pokušati nametnuti stručnom štabu kluba sa Koševa na čelu sa Dženanom Uščuplićem, a danas je odradio svoj prvi trening sa Bordo timom.

Emmanuel igra na poziciji polušpica, a može uspješno igrati i na obje krilne pozicije. Sa kadetskom reprezentacijom Nigerije bio je vicešampion svijeta 2009. godine, a na tom Svjetskom prvenstvu proglašen je i za najboljeg fudbalera.

Ipak, u klupskoj karijeri nije imao nekih značajnijih uspjeha. Od 2012. do 2014. godine bio je pod ugovor sa rimskim Lazijom, ali je u tom periodu išao na dvije posudbe (Salernitana i Biel). Prošlo sezonu odigrao je u dresu izraelskog Beitar Jerusalema. 

Pogledajte neke od detalja s prvog treninga nigerijskog fudbalera u Bordo opremi:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.