Kapiten FK Sarajevo

Tatomirović: Živimo kao jedna velika porodica

Sjajna atmosfera vlada na pripremama FK Sarajevo, a pred današnji jutarnji trening razgovarali smo sa IvanomTatomirovićem, kapitenom aktuelnog šampiona naše domovine. 

Naravno sve je zanimalo prelazak sa Jahorine u Sloveniju i rad u novim uslovima.

"Znamo svi da je na Jahorini bio onaj prvi dio priprema koji se odnosi na vraćanje kondicije u onu staru, željenu, formu. Ovdje smo došli da se uigravanja i da jurimo igru koja će nam trebati za cijelo prvenstvo. Što se tiče pojačanja koja su stigla mislim da su se uklopila fantastično, te da će podići nivo igre, ali i pomoći kako sebi, tako i klubu", rekao je kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović. 

Sa manje od dvije sedmice Bordo tim igra svoj prvi susret u okviru 2. pretkola Lige šampiona protiv Lecha. O dosadašnjim analizama poljskog šampiona Tatomirović kaže:

"Za sada imamo neke početke informacije, otprilike neke njihove mane i kako bi mi trebali da igramo protiv njih. To je još uvijek na nekom početnom nivou. Danas već stižu neke nove informacije, ali do utakmice sa njima ćemo imati sve potrebne stvari koje će nam koristiti za tu utakmicu".

Upravo u prvom meču na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" kapiten Sarajeva nema pravo nastupa zbog žutih kartona iz prošle sezone.

"Nije se teško pripremati zbog te činjenice, ali je teško saznanje da neću igrati jer sam igrao dosta utakmica, kako uevropskim, tako i u domaćim takmičenjima. Meni to puno znači, ali pripremam se tako kao da ću igrati jer je to moja dužnost, jer sam profesionalac i jer je to jedino ispravno. Mislim da tu ima dosta igrača koji mogu da me zamijene", kaže kapiten FK Sarajevo.

Na stoperske pozicije Sarajevo je dovelo dva veoma kvalitetna fudbalera, a sve novinare prisutne u Sloveniji, na pripremama Bordo kluba, zanimalo je kako se kapiten slaže sa novim saigračima, te kako se uopšte moguće uigravati bez da se zna ko će biti prvi golman koševskog sastava.

"Što se tiče uigravanja svi su ovdje profesionalci i svakao radi, bez obzira da li je Delač tu ili nije, da li sam ja tu ili nisam. Svako voli da igra i svako bi volio da igra u toj prvoj utakmicu, ali u u svakoj narednoj u prvoj postavi. Ipak, na treneru je da odluči kojih je to najboljih jedanaest. Što se tiče novih igrača, oni su svi profesionalci. Imaju dobre inostrane karijere i njima nije bilo teško da se uklope. Mi smo ih vrlo lako prihvatili, jer mi ovdje živimo kao jedna porodica", istakao je Tatomirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo danas od 18 sati u Kranju igra svoj treći kontrolni susret u sklopu priprema za novu sezonu, a protivnik će im biti Rijeka. Uščuplić je istakao da će rezultat iz ovoga susreta biti itekako bitan, bez obzira što se radi oprijateljskoj utakmici...

"Mislim da je to Rijeci generalna proba. U prvom dijelu priprema je bilo bitno ući u željenu formu, a sada već postaje bitan i rezultat. Bliži nam se ta utakmica sa Lechom, tako da mi moramo u svakoj sljedećoj utakmici, bez obzira koliko ih ima, ići na rezultat", zaključio je defanzivac bh. šampiona na kraju razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.