Prvijenac Aganovića u dresu Xamaxa

Prvenstvo Švicarske

Prvijenac Aganovića u dresu Xamaxa

Adnan Beganović

U okviru 6. kola švicarskog fudbalskog prvenstva, Xamax našeg Admira Aganovića na gostovanju kod Araua upisao je sigurnu pobjedu (4:0), a strijelac zadnjeg pogotka bio je upravo naš internacionalac.

Nakon što je u ljetnom prelaznom roku napustio belgijski Dender i pojačao redove Xamaxa, Admir Aganović danas je zabio i svoj prvi pogodak za novu momčad. Aganović je susret počeo na klupi za rezerve, a u drugom djelu je ušao u igru i to u 68. minuti umjesto Ideye, a u 85. postigao je pogodak te na najbolji mogući način, opravdao trenerovo povjerenje.

Nakon šest odigranih kola, Xamax, se nalazi na 4. mjestu tabele s osam osvojenih bodova. Na samom vrhu je momčad Young Boysa sa 16 osvojenih bodova, dok je na drugom mjestu Luzern sa deset osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.