Prvijenac Eriksena za Inter, Salzburg razbijen u Frankfurtu

Prvi mečevi 1/16 finala Lige Evrope

Prvijenac Eriksena za Inter, Salzburg razbijen u Frankfurtu

Večeras se širom Evrope igraju prvi mečevi 1/16 finala Lige Evrope, pa su tako i u Razgradu snage domerili Ludogorets i Inter.

Inter je na kraju slavio zasluženu pobjedu, rezultatom 0:2.

Nerazzurri su i u prvom poluvremenu imali nekoliko prilika, ali nisu uspjeli slomiti otpor domaće ekipe.

U drugom poluvremenu je u igru ušao i Romelu Lukaku (umjesto Martineza), a upravo je robusni Belgijanac učestvovao u golu za vodstvo Intera.

Igrala se 71. minuta kada je Christian Eriksen nakon kratke kombinacije sa Lukakuom uputio precizan šut sa vrha kaznenog prostora i pogodio za 0:1. Bio je to prvi gol Eriksena u dresu Intera.

Mogao je Eriksen par minuta kasnije i do drugog gola, ali je njegov šut ovaj put zaustavila prečka.

Pobjedu Nerazzurra je potvrdio Lukaku sa bijele tačke u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, pa će Inter revanš na Meazzi dočekati sa lijepom zalihom.

Vjerovalo se da će jedan od zanimljivijih susreta večeras biti odigran na Commerzbank Areni. Ipak, bilo je poprilično jednostrano pošto je Eintracht sa 4:1 savladao Salzburg i došao jako blizu osmine finala Lige Evrope.

Daichi Kamada je u 12. minuti pogodio za 1:0, da bi isti igrač u 43. minuti povisio na 2:0. Eintrachtov Japanac je u 53. minuti kompletirao svoj hat-trick pošto je lijepo glavom pogodio za 3:0.

4:0 je postavio Filip Kostić u 56. minuti utakmice, da bi poraz Salzburga ublažio Hwang u 84. minuti golom sa bijele tačke.

Shakhtar je na svom terenu ugostio Benficu i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu nisu viđeni golovi da bi Shakhtar do vodstva došao u 56. minuti utakmice preko Alan Patricka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U 62. minuti se zatresla mreža gola Shakhtara, ali je gol Tavaresa sa 1:1 poništen nakon intervencije VAR-a. Ipak, prilikom pregledanja snimka je uočen penal za Benficu, pa je u 67. minuti ipak bilo 1:1. Strijelac gola sa bijele tačke je bio Pizzi.

Ipak, u 72. inuti Kovalenko pogađa za novu prednost Shakthtara, a kako je rezultat do kraja nije mijenjao, ukrajinski tim je slavio pobjedu od 2:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi