Prvijenac Gadže u dresu Mariehamna

Veikkausliiga: Mariehamn - Rovaniemi 5:2

Prvijenac Gadže u dresu Mariehamna

Ermin Gadžo, bosanskohercegovački internacionalac, postigao je prvijenac u finskoj Veikkausliigi u pobjedi Mariehamna nad Rovaniemijem od 5:2.

Gadžo dok je bio na probnom radu u Mariehamnu postigao je šest golova u dvije utakmice, a čekao je pet kola finske Veikkausliige na svoj prvijenac u zvaničnoj utakmici.

Bosanskohercegovački internacionalac doveo je Mariehamn u vodstvo u 16. minuti, ali već do 30. minute gosti su vodili sa 2:1. Sebastian Strandvall je pogodio u 41. minuti i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom.

Početkom drugog dijela utakmice Gadžo je zaradio žuti karton, ne nedugo zatim i pogodio stativu. Strandvall je svojim drugim golom u 69. minuti vratio prednost Mariehmanu. Do kraja utakmice pogodili su Kristian Kojola i Niko Ikavalko za ubjedljivu pobjedu domaćih.

Gadžo je zamijenjen u 79. minuti, a umjesto njega u igru je ušao strijelac posljednjeg gola Niko Ikavalko. Treba napomenuti da je  Strandvall svoja dva gola postigao iz slobodnog udarca nakon što je napravljen prekršaj nad našim internacionalcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti