)
Prvijenac Halilovića u ubjedljivoj pobjedi Dinama

HNL

Prvijenac Halilovića u ubjedljivoj pobjedi Dinama

Midhat Šljivak

Derbi susret 11. kola HNL-a odigrali su večeras u Koprivnici Slaven Belupo i Dinamo, a na kraju su Modri iz Zagreba slavili pobjedu rezultatom 4:1.

Do vodstva je Dinamo stigao već u prvoj minuti. Nakon ubacivanja Ibaneza, loptu je zahvatio Puljić, ona se odbila od domaćeg fudbalera Gregurine, te je završila iza gleđa Rodića za vodstvo gostiju od 1:0.

Dinamo je vodstvo uvećao nakon pola sata igre. Kovačić je uposlio Ibaneza koji pored trojice domaćih igrača prolazi, te postiže gol za 2:0. Gol nade za Slaven stigao je u 44. minuti Delić je matirao Kelavu za smanjenje vodstva na 2:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je dva gola u mreži domaćih. Rukavina je pogodio za 3:1 u 58. minuti, d abi potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine 16-godišnji Alen Halilović u četvrtoj minuti sudijske nadoknade majstorskim golom pogodio za konačnih 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti