Prvijenac u dresu Manchester Uniteda posvetio preminuloj sestri

Tužna priča iza Ighalove proslave gola

Prvijenac u dresu Manchester Uniteda posvetio preminuloj sestri

Sinoć je Manchester United sa 5:0 razbio Club Brugge (koji je od 23. minute bio sa desetoricom na terenu) i lagano prošao u osminu finala Lige Evrope, iako se nakon prvog meča u Belgiji (1:1) predviđao nešto teži zadatak za Crvene đavole.

Posebna je to noć bila i za Odiona Ighala, 30-godišnjeg napadača koji je u januaru pojačao Crvene đavole.

Ighalo se, zbog povrede Martiala, prvi put našao u startnoj postavi Manchester Uniteda, a u 34. minuti je uspio postići i svoj prvi gol u dresu Crvenih đavola.

Bio je sretan Ighalo zbog svog prvog gola na Teatru snova, ali je njegova proslava imala tužnu pozadinu.

Nakon postizanja gola Ighalo je otkrio majicu na kojoj se mogao vidjeti lik njegove sestre Mary koja je preminula u decembru.

Mary Atole je preminula sa 43 godine, a njena iznenadna smrt je bila šok za čitavu porodicu. Kako pišu britanski mediji, Mery se srušila dok je spremala djecu za školu, u svom domu u Kanadi. Kada je hitna pomoć stigla, ona je već bila mrtva - naknadno je utvrđeno da je imala srčani udar.

Sam Ighalo je po dolasku u United istakao da je izuzetno tužan što ga sestra nikada nije vidjela kako igra za jedan od najvećih svjetskih klubova.

View this post on Instagram

R.I.P sister 💔 @blackboldbeautifull 12-12-19 👼 🙏🏾

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

A post shared by Odion Jude Ighalo (@ighalojude) on

"Jako sam emotivan, jer još uvijek nisam prihvatio da je moja sestra otišla zauvijek i da je više nikada neću vidjeti.... Ponekad, kada sam sam, sjetim se nje i osjetim bol u srcu... Moja sestra Akhare me zove, plače, govori da joj Mary nedostaje, a ponekad kada sam sam i ja plačem... To je jako bolan gubitak, ali pokušavam biti jak", izjavio je nedavno Odion Ighalo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi