Prvijenac Zebe za pobjedu Slobode nad Olimpicom

Prvijenac Zebe za pobjedu Slobode nad Olimpicom

E. Škorić

Sloboda i Olimpic odmjerili su snage u suretu 18. kola BHT Premijer lige BiH, a domaćin je u finišu, golom s bijele tačke, stigao do 2:1 pobjede.

Sloboda je nakon osvojenog boda u Zenici protiv Čelika, osvojila tri boda na Tušnju.

Nije tajna da su izabranici Husrefa Musemića tražili sva tri boda, no Olimpic ima pozitivan skor kada igra sa Slobodom. Gosti s Otoke tako su i danas umalo ostali neporaženi, ali je ipak crno-crveni sastav uspio da dođe do sva tri boda.

Već na početku utakmice greška Slobodine odbrane i golaman Kenana Pirića, a Figureido je pogodio za slavlje Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon tog gola ritam igre je opao, ali je Sloboda krenula nešto ofanzivnije prema golu Hamzića. Pet minuta prije odlaska na odmor, Bekić sjajno ubacuje, a Mujić pogađa za 1:1.

U nastavku utakmice po nekoliko šansi na obje strane, da bi u 90. minuti Zeba s bijele tačke pogodio za 2:1. Bio je to njegov prvijenac u dresu Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti