PSG bolji od Creteila, Toromanović i Malinović na nivou

Šest pogodaka Toromanovića, četiri Malinovića

PSG bolji od Creteila, Toromanović i Malinović na nivou

Dž. Mrakić

Bh. internacionalci Dejan Malinović i Muhamed Toromanović pružili su odličnu partiju u susretu svog Creteila protiv aktuelnog prvaka Francuske PSG-a, koji je pobjedom 41:38 stigao do polufinala Liga kupa.

U susretu koji je obilježio velik broj golova najefikasniji bio je Mikkel Hansen sa 13 golova, pratio ga je Narcisse sa devet golova, a najraspoloženiji s druge strane u dresu Creteila bio je Victor Alonso 

(osam). 

Iako je Thierry Omeyer, možda i najbolji rukometni golman ikada, na golu PSG-a upisao 15 odbrana na ovom susretu, nije imao rješenje za naše rukometaše. Bivši kapiten naše reprezentacije Muhamed Toromanović bio je drugi strijelac Creteila sa šest golova iz osam pokušaja, a dobru partiju pružio je i aktuelni reprezentativac Dejan Malinović, koji se četiri puta upisao u listu strijelaca (od pet pokušaja).

Na kraju susreta PSG slavio je pobjedu od tri gola razlike (41:38) i plasirao se u polufinale francuskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.