PSG demantovao priču o donaciji za Chaponense

Ništa od donacije 40 miliona eura

PSG demantovao priču o donaciji za Chaponense

Endin Čaušević

Svjetski mediji danas su objavili da je PSG poručio da će donirati 40 miliona eura Chapecoenseu koji je danas doživio veliku tragediju.

Avion u kojem su se nalazili igrači brazilske ekipe danas je pao u Kolumbiji, a preživjelo je samo pet osoba. Brzinom svjetlosti vijest da će PSG donirati 40 miliona eura brazilskom klubu prošila se internetom.

Ipak, nakon svega oglasio se i francuski klub koji je demantovao ove navode. Iz PSG-a su poručili da nije istina da će donirati 40 miliona eura, te da nije u redu da se izmišljaju takce priče.

Francuski klub je na svojoj zvaničnoj internet stranici objavio poruke podrške brazilskom klubu, a igrači aktuelnog prvaka Francuske minutom šutnje na današnjem treningu odali su počast žrtvama današnje avionske nesreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi