PSG do vrha napunio mrežu Nantesa

Uvjerljiva pobjeda PSG-a

PSG do vrha napunio mrežu Nantesa

Midhat Šljivak

Fudbaleri PSG-a savladali su večeras na Parku prinčeva u 21. kolu Ligue 1 ekipu Nantesa s uvjerljivih 5:0.

 Već nakon 10 minuta igre mreža gostiju se zatresla. Prednost šampionu francuske od 1:0 donio je brazilski štoper Thiago Silva, koji je iskoristio kratko odbijenu loptu golmana gostiju.

Nastavio je PSG s napadima na gol Nantesa. Ipak, na drugi gol su morali čekati sve do 36. minute. Dosuđen je penal za domaći tim, a precizan izvođač za vodstvo od 2:0 je Zlatan Ibrahimović.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi se u nastavku susreta mreža Kanarinaca tresla još tri puta. Na 3:0 je povećao Thiago Motta, koji je pogodio nakon šest minuta igre u nastavku i to nakon odlične akcije svog tima.

Samo sedam minuta kasnije golman gostiju Riou je po četvrti put matiran. Nakon greške odbrane, Zlatan Ibrahimović nesebično dodaje do Edinsona Cavanija, a Urugvajac lagano pogađa za uvjerljivih 4:0.

Zlatan Ibrahimović je uspio postići gol i iz igre. Igrala se 64. minuta kada je Ibra zakucao loptu u mrežu Nantesa za vodstvo Svetaca od 5:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Imao je PSG još prilika do kraja susreta, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 5:0...


Paris Saint Germain 1-0 Nantes (Goal Thiago Silva) by all-goals
Paris Saint Germain 2-0 Nantes (Goal pen... by all-goals
Paris Saint Germain 3-0 Nantes (Goal Thiago Motta) by all-goals
Paris Saint Germain 4-0 Nantes (Goal Edinson... by all-goals
Paris Saint Germain 5-0 Nantes (Goal Zlatan... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti