PSG donio odluku o sudbini Thomasa Tuchela?

Očigledno da su zadovoljni

PSG donio odluku o sudbini Thomasa Tuchela?

Samir Mlaćo

Iako su sasvim neočekivano u Ligi prvaka ispali od Manchester Uniteda, u PSG-u očigledno puno ne brinu.

Naime, francuski mediji navode da će Thomas Tuchel dobiti novi ugovor, tačnije saradnju produžiti na još godinu dana i ona će trajati do 2021. godine.

Tuchel se našao na meti kritika nakon poraza u revanšu protiv Crvenih đavola, te se činilo da bi mogao i završiti uskoro svoju epizodu. No to se ipak neće desiti, s obzirom da bogati šeik Naser Al-Kalifi Tuchela vidi kao dugoročno rješenje na klupi svog kluba.

U prvenstvu Tuchelu ide sjajno s obzirom da PSG zauzima lidersku poziciju sa čak 17 bodova više u odnosu na Lille i čini se da je bitka za prvaka već davno završena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tuchel je u PSG stigao iz Borussije Dortmund, a prethodno je vodio i Augsburg. Sa ovim timom je za sada osvojio jedan trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije