PSG i Porto pobjedama osigurali prolaz dalje

Grupa A

PSG i Porto pobjedama osigurali prolaz dalje

Večeras su odigrana oba susreta u grupi A petog kola grupne faze Lige prvaka, a ekipe Porta i PSG-a su pobjedama osigurale proalz u knock-out fazu takmičenja. 

Ekipa PSG-a slavila je na gostovanju kod Dinama iz Kieva sa 0:2 te je sa ova tri boda kolo prije kraja grupne faze osigurala prolaz dalje.

 

Parižani su u Kiev otišli sa namjerom da slave te da već sada riješe sve dileme oko plasmana u narednu fazu. Činilo se kao da prvo poluvrijeme neće donijeti pogodak, ali se sjajni dvojac PSG-a Lavezzi - Ibrahimović pobrinuo da tako ne bude. Švedski napadač je asistirao, a Lavezzi je bio nepogriješiv.

 

U drugom poluvremenu, na novi pogodak se čekalo samo sedam minuta, a strijelac je ponovo bio Argentinac, Lavezzi, Asistenciju je ovoga puta upisao Blaise Matuidi.

Do kraja susreta, domaći nisu uspijevali da probiju odbranu Parižana te je ostalo 0:2.

 

Zagrebački Dinamo je večeras gostovao kod prvoplasiranog Porta, a Portugalci nisu dopustili bilo kakva iznenađenja te su slavili sa 3:0.

 

Sredinom prvog poluvremena, Porto je stigao do vodstva preko Lucho Gonzaleza kome je asistirao Joao Moutinho. Do kraja prvog polvremena rezultat se nije mijenjao te je ostalo minimalnih 1:0.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom polvremenu Porto je i dalje bio bolji protivnik, a svoju dobru igru je krunisao pogotkom u 67. minuti. Asistent kod prvog pogotka, Moutinho, je sada bio strijelac.

 

Gol za konačnih 3:0 djelo je Varele u pet minuta prije kraja susreta, a drugu asistenciju večeras upisao je sjajni Moutinho.











Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti