PSG je Buffonu ponudio nevjerovatan ugovor

Parižani ne štede

PSG je Buffonu ponudio nevjerovatan ugovor

M. Šljivak

Francuski PSG ponudio je Gianluigiju Buffonu nevjerovatan ugovor.

Ovaj 40-godišnji čuvar mreže napustio je Juventus nakon 17 godina, a iako polako ulazi u petu deceniju života, još uvijek očigledno ne razmišlja.

Konačnu odluku o eventualnom nastavku karijere Buffon je najavio za narednu sedmicu, a francuski prvak PSG čini sve kako bi legendarnog čuvara mreže privolio da nastavi karijeri.

Iako će početkom januara naredne godine napuniti 41 godinu, to Parižanima ne smeta, te su mu ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan čak osam miliona eura po sezoni.

To bi značilo da će Buffon među stativama stajati sve do 45. godine života što bi svakako bio presedan u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, ponuđen mu je i posao ambasadora Svjetskog prvenstva u Kataru i sada je samo na italijanskom čuvaru mreže da odgovori potvrdno na ovu ponudu.

Svakako je veoma primamljiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi