PSG još jednom bolji od Bayera
Foto: EPA

Liga prvaka

PSG još jednom bolji od Bayera

Edmir Škorić

Još jednu sjajnu utakmicu odigrali su PSG i Bayer, a Francuzi su novom pobjedom ovjerili prolaz u četvrtfinale LIge prvaka.

Sve je, zapravo, bilo jasno prije 14 dana kada je PSG u Leverkusenu slavio sa 4:0. Apotekari nisu imali lijeka za Parižane ni večeras iako su odigrali daleko bolje nego pred svojim navijačima.

Bayer je neočekivano stigao do vodstva u šestoj minuit. Donati je ubacio, a Sam majstorski pogodio za 0:1. Ipak, ubrzo se PSG vratio. Cabaye je izveo korner, a Marquinhos glavom loptu zakucao iza leđa Lena.

Mogao je Bayer do novog vodstva u 28. minuti, kada je Jallet povukao jednog gostujućeg igrača za dres u svom šesnaestercu i skrivio penal, ali je Sirigu pročitao namjere Rolfesa i odbranio penal. U prvom dijelu vrijedi spomenuti dvije velike šanse Ibrahimovića. Najprije je pogodio prečku, a zatim mu je Leno odbranio situaciju jedan na jedan.

U nastavku je PSG uspio preokrenuti. U 54. minuti Digne ubacuje sa lijeve strane, Lavezzi u trku, s 14 metara, loptu šalje u mrežu nemoćnog Lena za 2:1, što je bio konačan rezultat.

U sastavu Bayera nije nastupao kapiten naše reprezentacije Emir Spahić, koji je u prvom susretu s PSG-om dobio crveni karton. 

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat: 
PSG - Bayer 2:1 (Marquinhos 13, Lavezzi 54/ Sam 6)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.