PSG krenuo u potjeru: Allegri uskoro na Parku prinčeva?

Parižani traže novog trenera

PSG krenuo u potjeru: Allegri uskoro na Parku prinčeva?

Čelnici Paris Saint-Germaina su navodno pojačali napore na dovođenju novog glavnog stratega, a njihova najveća želja je trener Juventusa Massimiliano Allegri, tvrdi Gazzetta dello Sport.

Parižani se spremaju uručiti otkaz Unaiju Emeryju na kraju sezone nakon što je PSG dvije godine zaredom doživio razočarenje u Ligi prvaka.

Špekulisalo se da je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje PSG-a bivši trener Barce i Rome Luis Enrique, ali je navodno Španac imao previše zahtjeva, pa su čelnici Parižana odustali od njegovog dovođenja.

Jedan od favorita je bio i Antonio Conte, ali su slabe partije Chelseaja u Ligi prvaka natjerale čelnike PSG-a da ponovo razmisle o ovakvom izboru.

Nakon svega, Gazzetta dello Sport prenosi da su se na Parku prinčeva odlučili za Allegrija, trenera koji je u tri godine odveo Juventus do dva finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S obzirom na "beskonačan" budžet i slabu konkurenciju u Ligue 1 čelnici PSG-a se nadaju da će se Allgeri, ukoliko odluči doći na Park prinčeva, moći fokusirati na osvajanje Lige prvaka.

Navodno je PSG već počeo ispitivati teren u razgovorima sa Allegrijevim agentom, pa ne bi čudilo da italijanski stručnjak narednu sezonu dočeka na klupi Parižana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KerimKera
Nadamo se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi