PSG opet na vrhu, pritisak prebačen na Lille

Neymar briljirao

PSG opet na vrhu, pritisak prebačen na Lille

E. Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a u subotu su upisali jako važnu pobjedu.

PSG je nekoliko dana nakon poraza od Manchester Cityja (1:2) ugostio Lens, pa se na kraju uz malo poteškoća domogao nova tri boda. Domaći tim je bez povrijeđenog Mbappea slavio s 2:1.

Čovjek odluke bio je Brazilac Neymar. U 33. minuti je iskoristio veliku grešku Lensove odbrane i rutinski pogodio za 1:0.

U 59. minuti Neymar izvodi korner, Marquinhos je precizan za 2:0. Lens se vratio u meč kada je Ganago u 61. minuti savladao Keylora Navasa. U preostalih pola sata Lens je ozbiljno prijetio, a domaći tim se bazirao na kontre.

Iz jedne takve je Mauro Icardi u 83. minuti postigao gol, ali je VAR ukazao na prethodno zaleđe jednog od njegovih saigrača, pa je ostalo 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je sa 75 bodova opet na vrhu tri kola prije kraja, ali Lille, koji ima bod manje, može da se ponovo vrati na poziciju jedan ako večeras na domaćem terenu savlada Nicu.

U igri za titulu je i Monaco Nike Kovača, koji sutra dočekuje Lyon u derbiju 35. kola Lige 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi