Novo ljeto, nova saga: Barcelona ponovo ide po Neymara

Već su stupili u kontakt

Novo ljeto, nova saga: Barcelona ponovo ide po Neymara

Endin Čaušević

Neymar je prije nekoliko danas izjavio da je u PSG-u sretniji nego prethodnih sezona, ali da ne žuri oko potpisa novog ugovora.

Brazilac s Parižanima ima saradnju do ljeta 2022. godine, ali PSG već mjesecima pregovara s njim oko novog ugovora. Nedavno se pisalo da žele da on ostane u klubu do ljeta 2026. godine, ali Brazilac još uvijek nije pristao na to.

Neymar je u PSG stigao prije četiri godine iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, ali u početku se nije najbolje snašao. On nije krio da baš nije sretan u Parizu, a prije dvije godine bio je na korak povratka u Barcelonu.

PSG i Barcelona su tada pregovarali oko njegovog povratka na Camp Nou, a transfer je propao jer Katalonci nisu dali još 20 miliona eura koliko su tražili Parižani već su nudili kao dio transfera jednog od svojih igrača.

Međutim, kako nam se približava novi ljetni prelazni rok tako su u španskim medijima počele nove špekulacije da bi se Neymar ponovo mogao vratiti u katalonski klub.

Španski RAC1 objavio je rano jutors da nije nemoguće da se Neymar ovog ljeta vrati u Barcelonu i da će on biti prioritet ovog ljetnog prelaznog roka.

Navodno, već su uspostavljeni kontakti između Brazilca i Joana Laporte, a Neymar ne krije da bi se volio vratiti u klub u kojem je igrao četiri godine s dosta uspjeha.

U prilog Barceloni ide činjenica da Neymar već mjesecima odbija potpisati novi ugovor što bi moglo znatno sniziti njegovu cijenu ovog ljeta ukoliko bude dao do znanja PSG-u da od novog ugovora nema ništa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Španski mediji objavili su da je uprava Barce već pokušala da stupi u kontakt s Parižanima oko Neymara, ali oni su odbili pregovore. Međutim, jasno je da Laporta neće tako lako odustati.

Prije dvije godine Barcelona je nudila 130 miliona eura plus čak trojicu fudbalera, ali u posljednji trenutak PSG je to odbio. No, u katalonskom klubu vjeruju da sada mogu dovesti Neymara za znatno slabiju ponudu ukoliko on uđe u posljednju godinu svog ugovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Zato i jesu gotov bankrotirali, on hoće sigurno 30ak miliona godišnje plus Pariz 100ak miliona i onda kukaju corona ovo corona ono. Pa uzmi nekog iz La Masije ili kupi nekog iz brazilske lige za 10ak miliona dok nestaneš malo na noge a oni opet po starom. Nije ni čudo šta im se dešava kad nemaju sposobne ljude u menadzmentu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi