Otkrivena lista sedmorice nedodirljivih u PSG-u, javnost u šoku kada je shvatila ko ju je kreirao!

Svi koji nisu na toj listi će biti na prodaju

Otkrivena lista sedmorice nedodirljivih u PSG-u, javnost u šoku kada je shvatila ko ju je kreirao!

Endin Čaušević

PSG ni ove sezone nije uspio da osvoji trofej Lige prvaka o kojem već godinama sanjaju na Parku prinčeva i čini se da će na ljeto ponovo u klubu da prave velike promjene. Najavljeni su odlasci velikih zvijezda, a navodno na listi nedodirljivih nalazi se samo sedam fudbalera i zna se ko ju je kreirao.

Parižani su u prethodnim godinama uložili nevjerovatnu sumu novca kako bi doveli najbolje svjetske zvijezde i konačno postali prvaci Evrope, ali ni ove sezone im to nije uspjelo.

Iako u ekipi imaju igrače poput Lionela Messija, Kyliana Mbappea, Neymara, Sergija Ramosa, Gigija Donnarummu i ostale na kraju PSG nije uspio da ode dalje od osmine finala u Ligi prvaka.

Navijači su ponovo itekako nezadovoljni zbog preranog ispadanja u tom takmičenju, a čini se da je sva krivica za to pala na Messija kojeg su u prethodnim mečevima navijači PSG žestoko izviždali

Messi ima ugovor do kraja sezone i iako se nakon Mundijala činilo da sigurno ostaje u PSG-u sada je gotovo jasno da od toga neće biti ništa i da Argentinac ne želi produžiti svoj ugovor.

Francuski mediji navode da će PSG na ljeto ponovo napraviti velike promjene u igračkom kadru i da bi skoro svaki fudbaler mogao da završi na transfer listi.

Oglasi

L'Equipe je jučer objavio da je procurila i lista nedodirljivih u PSG-u koju predvodi Kylian Mbappe, te da su navodno samo fudbaleri koji se nalaze na toj listi sigurni da ih ovog ljeta klub iz Pariza neće pokušati prodati.

Pored Mbappea na ovoj listi nalaze se još šestorica igrača, a to su Donnarumma, Nuno Mendes, Marco Verratti, Danilo Pereira, Marquinhos i Achraf Hakimi.

To znači da od ostalih igrača PSG-a niko nije siguran i da bi svaki od njih mogao da napusti klub ukoliko dođe odgovarajuća ponuda. To se odnosi i na Neymara koji ima dugogodišnji ugovor s Parižanima, ali u klubu neće imati ništa protiv njegove prodaje ovog ljeta.

No, ono što se u francuskim medijima jutros pojavilo jeste da je u svemu tome učestvovao u Mbappe. Navodno, on i sportski direktor Luis Campos imali su sastanak jer i Mbappe po novom ugovoru ima pravo da bude umiješan u transfer politiku.

L'Equipe prenosi da je Mbappe taj koji je dao zeleno svjetlo koji igrači se ne smiju prodati ni pod koju cijenu, a koje klub može pustiti bez problema ukoliko neko bude zainteresovan za njih.

Mnogima je zanimljivo što je Mbappe tako lako otpisao Neymara i Messija, ali kako navode mediji u Francuskoj to je samo još jedan od dokaza da on želi biti glavna zvijezda u PSG-u i lider ove ekipe u narednim sezonama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messijev odlazak je gotovo siguran, ali za Neymara se to i ne može reći jer on ne želi ostati bez takvog ugovora i cilj mu je da i dalje bude u PSG-u. Ipak, ukoliko za njega dođe prava ponuda sigurno je da će Parižani dati sve od sebe da ga nagovore da ide.

Također, jasno je i da Christophe Galtier neće ostati trener PSG-a i na ljeto će nakon samo jedne sezone napustiti klub jer čelnici istog nisu zadovoljni njegovim rezultatima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi