Jasno je kao dan "ko kosi, ko vodu nosi": Mbappe se pobunio, uslijedila je šokantna reakcija PSG-a

Turbulentno u francuskom klubu

Jasno je kao dan "ko kosi, ko vodu nosi": Mbappe se pobunio, uslijedila je šokantna reakcija PSG-a

Admin Čaušević

Ako se za mnoge fudbalere može reći da su fudbalski robovi svojih klubova to definitivno nije slučaj sa Kylianom Mbappeom koji je danas pokazao ko je zapravo šef u PSG-u. 

PSG je bez dozvole igrača pokrenuo kampanju prodaje ulaznica za novu sezonu u kojoj je Kylian Mbappe glavni protagonist. 

Francuski supestar nije dao svoju dozvolu da se njegov lik koristi u promociji zbog čega se oglasio na društvenim mrežama s porukom: "PSG nije Kylian-Saint-Germain."

"Nisu me uopšte informisali oko tog videa i da će koristiti u njemu moju fotografiju. Nisam dao dozvolu da koriste moju fotografiju niti da taj video bude objavljen. PSG je sjajan klub, ali to nije Kylian Saint-Germain", između ostalog je napisao 24-godišnjak.

Nakon poruke koja je zatekla sve u PSG-u uslijedila je momentalna reakcija pariškog kluba nakon koje se da zaključiti da je Mbappe glavni za sve.

Naime, poslije Mbappeove pobune pariški Sveci su odmah povukli reklamnu kampanju na kojoj se nalazi lik francuskog ofanzivca. 

Oglasi

Francuz je i ranije imao problema u reprezentaciji Trikolora jer je on taj koji želi da isključivo kontroliše prava na lik i djelo. To je očigledno i slučaj u PSG-u.

U strahu da se ne bi zamjerili svom najboljeg igraču u pariškom klubu su pokušali smiriti situaciju, a povlačenje reklamne kampanje je najmanje što su mogli uraditi.

Kao što je poznato Mbappe u svom ugovoru ima opciju da napusti PSG na ljeto 2024. godine i to je ono što najviše plaši Parižane. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuz već sada kotira kao najbolji igrač na svijetu, a gubitak igrača takvog kalibra bez zarađenog centa se sigurno može smatrati svojevrsnim fudbalskim harakirijem.

Otkako je produžio ugovor špekulisalo se da je Mbappe dobio brojne ovlasti u PSG-u, a današnja situacija sa povlačenjem kampanje nakon pobune svakako ide u prilog tim tvrdnjama.

Top Komentari

user1675926959
Mbape je za plastiku institucija
2 0
nakopitam
Cigo obicni kao i svi koji trenutno nose dres PSG. Svi oni zajedno nisu kao nas Sajo Sušić koji je najbolji igrac PSG svih vremena
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti