U sjajnom meču golom Rashforda Manchester United slavio u Parizu

U sjajnom meču golom Rashforda Manchester United slavio u Parizu

E. Škorić

Derbi večeri odigran je u Parizu gdje su se sastali PSG i Manchester United, dvije ekipe koje su bile poprilično oslabljene, no svejedno veliki broj zvijezda na obje strane na Parku Prinčeva.

PSG je bio favorit, no Manchester United je pokazao pravo lice. Vodeći gol tim Ole Gunnara Solskjaera postiže u 23. minuti. Anthony Martial je izborio penal, a Bruno Fernandes pogodio i to iz drugog pokušaja. Prvo mu je Keylor Navas odbranio udarac, no sudija je vratio jer je upravo Navas izašao sa gola prije nego je Fernandes šutirao.

Sjajan meč u nastavku, redale su se šanse na obje strane, a PSG je u 55. minuti došao do izjednačenja. Anthony Martial je nesretno zatresao vlastitu mrežu i na taj način donio dodatno uzbuđenje na terenu.

Nakon tog gola veliki broj izrazitih prilika, da bi Marcus Rashford u 87. minuti postigao lijep gol za pobjedu Uniteda, koji je večeras zaista istu i zaslužio.

U istoj grupi Leipzig je ugostio Bašakšehir, a tim bh. reprezentativca Edina Višće bio je potpuno nemoćan. Angelino je s 20 gola u 20 minuta donio njemačkoj ekipi tri boda.

Dosta čvrsto i neizvjesno bilo je u grupi E. Duel Chelseaja i Seville protekao je bez pogodaka, dok su Rennes i Krasnodar odigrali 1:1. Domaćin je poveo golom Guirassyja iz penala u 56. minuti, ali samo tri minute nakon toga Ramirez je postavio konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:
Grupa H, 1. kolo:
PSG - United1:2
Leipzig - Bašakšehir 2:0

Grupa E, 1. kolo:
Chelsea - Sevilla 0:0
Rennes - Krasnodar 1:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi7
GGMU
13 0
zak84
Ovo je za popit.... manchester dao jedan go iz igre... nije penal bio.... svaka cast...
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi