PSG našao način da riješi problem finansijskog fair playja

Ne moraju prodati pet igrača

PSG našao način da riješi problem finansijskog fair playja

Endin Čaušević, foto: EPA
Teme:

PSG će se prema svemu sudeći izvući od kazne za kršenje finansijskog fair playja bolje nego što su čelnici francuskog kluba očekivali.

Francuski klub je ljetos u svoje redove doveo Neymara za nevjerovatnih 222 miliona eura, dok će Kyliana Mbappea na kraju ove sezone platiti oko 180 miliona eura.

PSG-u prijeti žestoka kazna za kršenje finansijskog fair playja, ali čini se da će se ovaj klub izvući lakše nego što su to očekivali. PSG je primoran da u januaru prikaže prihod od 80 miliona eura, odnosno da se riješi nekoliko igrača kako bi izbjegli ovu kaznu.

Na transfer listi Parižana već se nalaze Lucas Moura i Julian Draxler, a špekuliše se da bi Park Prinčeva mogli napustiti Angel Di Maria i Javier Pastore. Jasno je da će PSG od prodaje ovih igrača zaraditi više nego što im je potrebno, no sada se pojavila šansa da zarade navedeni novac, te da u najgorem slučaju prodaju samo jednog od navedenih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema pisanju francuskih medija PSG će potpisati novi ugovor s Nikeom s mnogo većom zaradom. Navodno, novi sponzorski ugovor s ovom kompanijom trebao bi donijeti PSG-u tri puta veću svotu novca nego što je to bilo slučaj.

PSG je po trenutnom ugovoru zarađivao 25 miliona eura on Nikea, ali bi prema novom trebali da inkasiraju čak 70 miliona eura. Ovom zaradom bi PSG uspio da riješi slučaj oko finansijskog fair playja, a prodaja jednog od igrača samo bi poboljšala situaciju za francuski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi