Nezapamćena bruka: Na dočeku igrača PSG-a pojavila se samo trojica navijača
Lionel Messi po dolasku u Pariz iz Strasbourga. Njemu nije teško palo što nije bilo dočeka (Foto: Screenshot)

Nakon nove titule

Nezapamćena bruka: Na dočeku igrača PSG-a pojavila se samo trojica navijača

M. Šljivak
Teme:

PSG je remijem u Strasbourgu (1:1) osvojio titulu prvaka Francuske, a po povratku kući u Pariz na aerodromu je viđena prava tuga jer su ekipu dočekala samo trojica navijača.

PSG je došao do 11. titule prvaka Francuske. Uz popriličnu muku skupocjeni pariški klub prošao je prvi kroz cilj i nastavio je dominaciju u posljednjoj deceniji.

Međutim, povratak kući nije prošao očekivano. Na aerodromu su, tvrdi RMC Radio, ekipu dočekala samo trojica novijača.

Nije to prošlo neopaženo kod igrača PSG-a. Mnogi su bili veoma razočarani što ih navijači nisu ispoštovali, ali s obzirom na to da je dobar dio njih ove sezone u sukobu s fanovima, nije to nikakvo iznenađenje.

Navijači PSG-a nedavno su izašli na velike proteste protiv klupskog rukovodstva. Tražili su odlazak čelnih ljudi, ali i nekoliko fudbalera među kojima su Neymar i Lionel Messi.

Želja će im se, barem što se tiče Messija, brzo ispuniti, a ostaje nam da vidimo kakve promjene očekuju tim iz Pariza ovog ljeta jer su najavili dosta toga.

Oglasi

Neymar zbog dugog puta nije išao u Strasbourg, trener ga branio, a on danas napravio skandal!

Parižani su uspjeli da osvoje bod na gostovanju u Strasbourgu, a jedini pogodak za goste vrijedan titule zabio je Lionel Messi.

Za PSG ovo je 11. titula prvaka Francuske u njihovoj historiji, a igrači i članovi kluba su odmah nakon meča proslavili novi uspjeh.

No, mnogima je bilo zanimljivo da sa svojim saigračima nije bio Neymar koji je inače već neko vrijeme van terena zbog povrede. Neymar nije doputovao s ekipom u Strasbourg, a trener Christophe Galtier pokušao je da ga brani i nađe izgovor za to.

"U pitanju je dalek put koji je problem za njega jer je još u oporavku od povrede", rekao je Galtier nakon sinoćnje utakmice na pitanje zašto Neymar nije s ekipom na proslavi titule.

Međutim, samo dan kasnije Neymar je izazvao novi skandal i bijes navijača PSG-a koji se ionako nadaju da će na kraju sezone napustiti klub.

Oglasi

Taman kada se situacija smirila na relaciji navijači - Neymar on je napravio skandal koji je ponovo izazvao bijes pristalica PSG-a. Naime, Neymar jučer nije bio s ekipom zbog "dalekog puta", a već danas se pojavio na još dužoj relaciji.

Neymar je stigao u Monaco kako bi prati utrku Formule 1, a navijači PSG-a su bijesni jer su shvatili da je to razlog zašto jučer nije bio s ekipom čime je još jednom pokazao veliko nepoštovanje prema klubu.

Udaljenost Pariza i Strasbourga je 400 kilometara i to je Neymaru bio problem, a nije mu bilo teško otići u Monaco koji je od glavnog grada Francuske udaljen čak 670 kilometara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar se pojavio u garaži Red Bulla i jasno je da će danas bodriti ovu ekipu. Inače, Neymar s kompanijom Red Bull ima već godinama uspješnu saradnju.

Društvo mu pravi i popularni glumac Tom Holland koji je također stigao u Monaco kako bi pratio današnju utrku na legendarnoj stazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti