Dok se Ronaldo muči s amaterima, Messi radi čuda na terenu i oduševljava svijet

Još uvijek nije za penziju

Dok se Ronaldo muči s amaterima, Messi radi čuda na terenu i oduševljava svijet

Endin Čaušević

PSG je sinoć po 11. put u svojoj historiji uspio da osvoji titulu prvaka Francuske nakon što je remizirao na gostovanju kod Strasbourga sa 1:1, no i pored toga uspio je da osigura osvajanje trofeja. U centru pažnje našao se Lionel Messi koji je srušio nekoliko rekorda, no jedan detalj sa sinoćnje utakmice je posebna priča.

Iako PSG nije uspio da upiše tri boda na kraju je Parižanima bio dovoljan jedan bod da osigura titulu prvaka Francuske.

Messi je sinoć protiv Strasbourga oborio dva rekorda i upisao se u historiju. On je izjednačio rekord Danija Alvesa i postao najtrofejniji igrač na svijetu sa 43 osvojena trofeja, a pored toga s trona je srušio i Cristiana Ronalda.

Argentinac je uspio postići pogodak u sinoćnjoj utakmici i sada na kontu ima 496 golova u Ligama petice i nadmašio je Ronalda, te je preuzeo tron najboljeg strijelca svih vremena što se tiče Liga petice.

Messiju će to koliko-toliko ublažiti sve ono što prolazi u PSG-u prethodnih sedmica, ali i popraviti utisak odlaska iz ovog kluba s obzirom da će na kraju sezone kao slobodan igrač karijeru nastaviti negdje drugo.

Oglasi

Iako su mnogi poručili da je vrijeme Messija i Ronalda prošlo čini se da nisu bili u pravu, barem kada je Argentinac u pitanju.

Ronaldo u Saudijskoj Arabiji nije uspio postati prvak i jasno je koliko se fudbal u toj zemlji razlikuje po kvalitetu od onog u Evropi. S druge strane, Messi je pokazao da još uvijek itekako može igrati na tom nivou, a to su sinoć svi vidjeli.

Pored gola kojeg je uspio da postigne još jedan detalj sa sinoćnjeg gostovanja Parižana u Strasbourgu privukao je pažnju.

To je nevjerovatan prodor kojeg je Messi imao kao u svojim najboljim danima kojim je pokazao da i pored toga što je na zalasku karijere on može da igra i dalje na onom najvećem nivou za razliku od svog ljutog rivala.

Nevjerovatan prodor Messija pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Poznato je da i Argentinac ima ponudu da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji jer u toj zemlji žele da "ožive" njegov rivalitet protiv Ronalda, ali čini se da je teško da će se taj scenario na kraju desiti.

Messi želi da ostane u Evropi i igra na najvećem nivou barem još neko vrijeme, a sinoć je pokazao da je za to itekako sposoban. Mnogi se nadaju njegovom povratku u Barcelonu i bit će zanimljivo vidjeti u dresu kojeg kluba ćemo od iduće sezone gledati nezaustavljivog Argentinca.

Top Komentari

Adrian
Pravo jaka liga nema šta, nije se nikako očekivalo sa PSG uzme titulu.
0 0
user1654896791
Ovo je amaterski naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi