PSG ne štedi: Leandro Paredes novi igrač Svetaca!
Doskorašnji veznjak Zenita odigrao je u karijeri i devet utakmica za reprezentaciju Argentine i sigurno da će mu prelazak u PSG dosta značiti i za internacionalnu karijeru (Foto: EPA)

Dogovoren transfer

PSG ne štedi: Leandro Paredes novi igrač Svetaca!

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG dogovorio je dolazak argentinskog fudbalera iz redova ruskog Zenita Leandra Paredesa.

PSG je silno tragao za pojačanjima na poziciji veznog fudbalera, a danas su završili jedan posao, te su Zenitu platili 47 miliona eura za 24-godišnjeg veznjaka.

Paredes će sa PSG-om potpisati ugovor na četiri i po godine, a Zenit će ostvariti dobar profit jer su Argentinca samo prije godinu i po Romi platili nešto manje od 25 miliona eura.

Francuski prvak je tako uspješno završio jedan posao, a u narednim danima na Parku prinčeva treba očekivati još nekoliko pojačanja.

Paredes je prije Zenita igrao u Italiji za Romu, Chievo i Empoli, a karijeru je počeo u redovima Boce Juniors.

Allan također stiže u PSG

Francuski prvak će u narednim danima vjerovatno kompletirati transfer veznjaka Napolija Allana.

Pregovori između dva tima traju već danima. Izvjesno je da će Allan postati član PSG-a, a ukupna vrijednost transfera će iznositi preko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od te cifre Allanu će pripasti 32 miliona eura za ugovor na četiri i po godine, kojeg je dogovorio sa Svecima, dok će Napoli, prema nekim informacijama, inkasirati odličnih 70 miliona eura.

Također, klub će napustiti 21-godišnji veznjak Christopher Nkunku koji će otići na šestomjesečnu posudbu u redove londonskog Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi