Ne pobjeđuju novac i slava, već srce, ponos i inat: Bruka PSG-a na Parku prinčeva!

Senzacija

Ne pobjeđuju novac i slava, već srce, ponos i inat: Bruka PSG-a na Parku prinčeva!

A. Čaušević

PSG je ljetos kreirao "dream team", ali se već u prvoj sezoni uspio obrukati. 

Obzirom na igračku nadmoć te ogromnu razliku u kvalitetu bilo koji poraz u domaćim takmičenjima se može smatrati iznenađenjem.

PSG je već sada ostao bez jednog od trofeja u sezoni pošto je senzacionalno poražen u osmini finala Kupa Francuske.

Pariški prinčevi su na svom stadionu dočekali ekipu Nice i nisu uspjeli pobijediti, štaviše nisu uspjeli postići ni gol.

Iako je igralo niz zvučnih imena kao što su Messi i Mbappe, hrabri gosti sa juga su se odbranili i slavili veliki trijumf.

Pobjednik je odlučen poslije penal serije. Pucalao se ukupno sedam serija, a ekipe Nice je slavila sa 6:5. Penale pogledajte ovdje.

Junak gostujuće pobjede bio je golman Bulka koji je odbranio sedmi penal domaćinu. Tragičar je bio mladi Simons.

Iako na raspolaganju ima i više nego kvalitetan tim pred Pochettinom je očigledno dosta posla, a neće biti i iznenađenje ukoliko nakon ovog poraza dobije otkaz.

Promo

Top Komentari

Labile
Eno opet klikbejt članak sa riječi "bruka", ja kontao izgubili ovi naftaši jedno 3-4 razlike, a ono ispali na penale od drugoplasirane ekipe na tabeli koja ima šest vezanih pobjeda u prvenstvu. Pri tome je PSG-u (koliko god da je jak) falio pun qurac bitnih igrača što zbog povreda, što zbog AKN-a i kvalifikacija u Južnoj Americi.
7 0
denimen9
Bolji Višća od Messija 300 puta.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi