PSG odlučio, Inter će biti najsretniji

Parižani otkupuju ugovor

PSG odlučio, Inter će biti najsretniji

E. Škorić

Francuski klub odlučio je da zadrži Maura Icardija.

Kako javlja Corriere dello Sport, PSG je donio odluku da otkupi Icardija od Intera sa 70 miliona eura.

Ostalo je Parižanima još dva mjeseca posudbenog ugovora s Interom, ali već sada je navodno francuski prvak spreman da Interu isplati 70 miliona eura kako bi stekao puna prava na argentinskog napadača.

To bi ujedno moglo značiti da PSG pušta Edinsona Cavanija kojem ističe ugovor, a ujedno bi to moglo da znači i odlazak Thomasa Tuchela s klupe PSG-a, budući da je njemački stručnjak bio protiv Icardijevog ostanka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Icardi je imao turbulentan period života u Milanu prije nego je prošlog ljeta posuđen PSG-u, a u dresu tog kluba je odigrao 31 meč i postigao 20 golova, od čega 12 u Ligi 1, pet u Ligi prvaka i tri u Liga kupu Francuske.

Upravo ta statistika je najzaslužnija što će Mauro i naredne sezone ili narednih sezona ponosno nositi dres ekipe koja će napadati trofej Lige prvaka jer je odavno jasno da u Francuskoj nema pravu konkurenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi