PSG osvojio Maksimir, golijada na Dragaou

Grupa A

PSG osvojio Maksimir, golijada na Dragaou

Zagrebački Dinamo večeras je na svom Maksimiru dočekao Paris Saint Germain od koga je poražen sa 0:2.

Parižani su od starta krenuli silovito te su prijetili preko svog ponajboljeg igrača, Zlatana Ibrahimovića, koji u par navrata nije uspio savldati Kelavu. Ipak, u 33. minuti to mu je pošlo za rukom. Menez je sjajno prošao po lijevoj strani te je poslao povratnu loptu na nekih 10-ak metara, a švedskom internacionalcu nije bilo teško da zatrese mrežu domaćina. Samo deset minuta kasnije, Menez je nakon proigravanja Pastorea strijelac za 0:2, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku susreta, Parižani su igrali onoliko koliko im je dovoljno da održe rezultat iz prvih 45 minuta susreta, te su uspjeli da kući iz Zagreba, odnesu sva tri boda.

 

U drugom susretu grupe A, Porto je na svom terenu dočekao Dinamo iz Kijeva te je u uzbudljivom meču slavio sa 3:2

 

Na prvi pogodak se čekalo do 15. minute, a strijelac gola za domaće bio je Varela na asistenciju Lucho Gonzaleza. Ipak, slavlje domaće momčadi nije dugo trajalo. U 21. minuti Gusev poravnava rezultat na 1:1. Međutim, zahvaljujući Martinezu, portugalska ekipa je na odmor otišla sa golom prednosti. Sjajni napadač je pogodak postigao na asistenciju Rodrigueza.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu, gosti ipak dolaze do poravnanja. Igrao se 72. minut kada je Ideye na asistenciju Yarmolenka pogodio za 2:2. Rezultatski egal nije dugo trajao budući da je samo šest minuta kasnije, Martinez na asistenciju Lucha Gonzaleza pogodio za novo vodstvo domaćina i konačan rezultat susreta, 3:2.

 

















Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.