PSG otpustio kompletan tim, a zatim 'kupio' ekipu iz Ligue 2
(Foto: EPA)

Zanimljiva odluka Parižana

PSG otpustio kompletan tim, a zatim 'kupio' ekipu iz Ligue 2

M. Šljivak
Teme:

Rukovodstvo francuskog PSG-a odlučilo se na zanimljive promjene.

Prije nekoliko dana objavili su kako rezervni tim više nije u funkciji, te da će se novac koji su ulagali u ovu ekipu, prenijeti na omladinske selekcije.

Razlog raspuštanja kompletnog tima je činjenica da im rezerve ne donose previše. Većina mladih fudbalera je preskočila nastupe u B ekipi u četvrtoj ligi i direktno je dobila šanse za nastup u prvom timu.

Nekoliko dana kasnije PSG je odlučio da 'kupi' tim u Ligue 2. To će vjerovatno biti ekipa Orleansa, koji bi Parižanima poslužio kao rezervni tim.

Očigledno u Parizu smatraju da bi njihovi mladi igrači mnogo bolji razvoj imali u Ligue 2 i da bi dobili mnogo više ako bi od ovog tima napravili filijalu.

Postoji velika mogućnost da će još jedna ekipa postati filijala PSG-a i vrlo lako bismo dvije ekipe iz Ligue 2 mogli zvati malim PSG-om.

Thomas Tuchel ostaje na klupi

Prethodnih dana dosta se špekulisalo o tome ko će biti novi trener PSG-a jer su mnogi bili sigurni da će Thomas Tuchel dobiti otkaz.

Čak je i njemački stručnjak jučer izjavio da je zabrinut zbog silnih natpisa u novinama da će PSG dovesti novog trenera, a s Parižanima su se najviše povezivali Jose Mourinho i Masimilliano Allegri.

Međutim, već PSG je na najbolji mogući način sve to demantovao. Naime, Parižani su na zvaničnoj stranici objavili da je Tuchelu produžen ugovor na još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tuchel je s Parižanima imao ugovor do ljeta 2020. godine, ali kako bi ga uvjerili da neće dobiti otkaz on je danas potpisao novi ugovor koji traje do ljeta 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi