PSG je poražen od Reimsa, ali je Mbappe golom pomogao svom timu da ponovo ispiše historiju
Mbappe je stigao do svog 33. gola ove sezone

Parižani su u posljednjem kolu umalo "zabrljali"

PSG je poražen od Reimsa, ali je Mbappe golom pomogao svom timu da ponovo ispiše historiju

S. Pašalić

PSG je sinoć u posljednjem kolu francuske Ligue 1 poražen na gostovanju kod Reimsa sa 3:1.

Parižani su izašli sa dosta jakom postavom protiv domaćeg tima, ali su na kraju upisali poraz, a strijelac jedinog gola za goste je bio Kylian Mbappe.

Mladi Francuz je osigurao svom timu da ponovo ispiše historiju pa je tako PSG postao prvi tim koji je u svakoj od 38 odigranih utakmica ove sezone u prvenstvu postigao bar jedan gol.

Mbappe je sinoć postigao svoj 33. gol ove sezone i tako je završio iza Lionela Messija u utrci za Zlatnu kopačku. Argentinac je ove sezone postigao 36 golova i ovo je bio šesti put da osvaja ovu nagradu.

I pored poraza, PSG je na kraju završio sezonu sa velikom prednosti osvojivši 91 bod, čak 16 više od Lillea koji je završio na drugom mjestu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi