PSG-ove čarolije u Rennesu
PSG je jednostavno nezaustavljiv. Večeras su to još jednom dokazali u meču gdje su do vrha napunili mrežu protivnika.

Nova pobjeda Parižana

PSG-ove čarolije u Rennesu

M. Šljivak

PSG je upisao novu pobjedu u Ligue 1. Večeras su se lagano prošetali Rennesom gdje su slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 1:4.

Od samog početka Parižani su dominirali, a u četvrtoj minuti sjajnu akciju Mbappea završava Neymar za prednost od 0:1.

Neymar je asistenciju Mbappeu uzvratio u 17. minuti, a ovaj pogađa za prednost od 0:2 i već tada je bilo jasno da će Rennes teško napraviti pozitivan rezultat.

Još su i dobro prošli u prvom dijelu jer je PSG promašio nekoliko odličnih šansi, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:2.

Rennes je u 53. minuti uspio da postigne gol preko Mubelea za 1:2, ali nakon što je deset minuta kasnije Andre dobio crveni karton, postalo je jasno da iznenađenja neće biti.

Do kraja su posao lagano završili .Prvo je u 75. minuti Cavani sjajno pogodio za 1:3, da bi već minut kasnije Mbappe i Neymar preslikali akciju kod prvog gola, a Brazilac je drugi put večeras pogodio za konačnih 1:4.

Rennes je u finišu promašio penal, a Kipembe je kod PSG-a isključen.

Ligue 1, 18. kolo:

Rennes - PSG 1:4

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi