Neće Mourinho, hoće drugi Portugalac
U Parizu se traži novi trener. Unai Emery neće u narednoj sezoni voditi pariškog velikana. (Foto: EPA)

PSG traži zamjenu za Emeryja

Neće Mourinho, hoće drugi Portugalac

M. Šljivak

Unai Emery naredne sezone vjerovatno neće voditi ekipu PSG-a-

Rukovodstvo francuskog tima nije zadovoljno rezultatima koje postiže španski stručnjak, iako Parižani igraju zaista fantastično i bez sumnje su jedan od najboljih timova Evrope.

Emery će bez ikakve dileme narednog ljeta napustiti Pariz, a kao njegovu zamjenu bogati vlasnici su ciljali menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha.

Međutim, iako je priznao kako gaji simpatije prema PSG-u, Mourinho je odbio bogatu ponudu, pa su se u francuskom timu okrenuli drugim opcijama.

Navodno, prvi kandidat za trenersko mjesto postao je još jedan Portugalac, 40-godišnji stručnjak Andre Villas-Boas, nekadašnji trener Porta, Chelseaja, Tottenhama i Zenita.

Portugalac je nedavno završio posao u Kini, gdje je vodio Shanghai SIPG, a pregovori sa njim su već počeli i on je za sada prvi kandidat za nasljednika Unaija Emeryja.

Villas-Boas je u trenerskoj karijeri vodio Porto do titule prvaka i trofeja Evropske lige 2011. godine. Nazivali su ga novim Mourinhom, te je nakon Porta preuzeo Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, nije se iskazao na ovom poslu. Krah je potom doživio i u Tottenhamu i nigdje se nije zadržao duže od jedne i po sezone.

Potom je uspio da dvije godine ostane na klupi Zenita sa kojim je osvojio trostruku krunu u Rusiji, a proteklih godinu dana radio je u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi