PSG-ovo "čudo": Sramota je da se njegovo ime ne spominje koliko Neymarovo ove sezone

Gueye je PSG-ova amajlija

PSG-ovo "čudo": Sramota je da se njegovo ime ne spominje koliko Neymarovo ove sezone

Edmir Škorić

Iako je Neymar uglavnom prva zvijezda PSG-a i čovjek koji je riješio posljednjih nekoliko mečeva, niko nije primjećivao učinak Idrissa Gueyea.

Gueye je ovog ljeta u PSG došao iz Evertona i senegalski veznjak brzo se adaptirao u novu sredinu, a u dresu francuskog prvaka odigrao je šest mečeva.

U tih šest mečeva PSG je ostvario šest pobjeda, a zanimljivo da je dao 12 golova (dva po meču) i da nije primio nijedan pogodak.

Kada je Gueye igrao, PSG je slavio protiv Toulousea (4:0), Metza (2:0), Strasbourga (1:0), Real Madrida (3:0), Lyona (1:0) i Bordeauxa (1:0).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I dalje je u sjeni Neymara, Mbappea i društva, no definitivno je zaslužio da se na sav glas govori o njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi