PSG pobijedio UEFA-u i zatim krenuo u ogromnu kupovinu
PSG je u vlasništvu Katara. Ova država je uložila više od milijardu eura u ovaj projekat i tako će nastiti i dalje (Foto: EPA)

Stižu nova pojačanja

PSG pobijedio UEFA-u i zatim krenuo u ogromnu kupovinu

M. Šljivak

Sud za sportsku arbitražu (CAS) objavio je u utorak kako je oslobodio PSG svih optužbio za kršenje pravila financijskog fair-playa.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv PSG-a za kršenja pravila oko transfera Neymara i Kyliana Mbappea na koje su Parižani potrošili 400 miliona eura, ali je CAS francuskog prvaka oslobodio optužbi.

Kako UEFA nije na vrijeme predala dokumente o pokretanju žalbe na presudu, CAS je oslobodio PSG, odluka je konačna i istraga se više neće voditi.

Odlučili su to proslaviti u Parizu, pa su već krenuli realizovati zamisli za narednu sezonu. Spremili su dvije velike ponude i to za defanzivca Ajaxa Matthijsa De Ligta i veznjaka Real Madrida Tonija Kroosa.

De Ligt je momak oko kojeg se otimaju najveći evropski klubovi. Barcelona, Juventus, Real Madrid, samo se naka od imena koja žele ovog fudbalera, a sada se u borbu uključio i PSG.

Spreman je francuski prvak Ajaxu ponuditi 70 miliona eura za De Ligta. Ponuda je na stolu, ali zadnju riječ u svemu imaće ovaj fantastični štoper i ova ponuda Parižanima ne garantuje preveliku sigurnost.

Također, PSG bi vezni red rado pojačao Tonijem Kroosom iz Real Madrida. Spremili su čak 80 miliona eura za njegove usluge, a to je ponuda koju čak ni Real neće moći da odbije, posebno kada se zna da je njemački fudbaler ove sezone zaista očajan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Imaće PSG konkurenciju i u dovođenju 29-godišnjeg Nijemca. Manchester City se isto tako povezuje Kroosom i na kraju će u ovom slučaju vjerovatno odlučiti želja samog fudbalera.

PSG je očigledno krenuo u jačanje tima. Silno žele trofej Lige prvaka, kojeg ne uspijevaju osvojiti, iako već godinama ulažu ogromne sume novca u pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi