PSG pobjedom nad Portom zaključio grupnu fazu

Grupa A

PSG pobjedom nad Portom zaključio grupnu fazu

Ekipa Paris Saint-Germaina savladala je večeras u okviru posljednjeg, šestog kola grupne faze Lige prvaka Porto rezultatom 2:1.

Od samog starta se igralo jako lijepo i rasterećeno budući da su obje ekipe već ranije osigurale plasman u knock-out fazu Lige prvaka.

 

Ipak, Parižani su svoju igru krunisali pogotkom. Nakon slobodobnog udarca kog je izveo Maxwell na loptu je naskočio Thiago Silva te je pogodio za vodstvo svoje ekipe.

 

Ipak, samo četiri minute kasnije, Danilo je lijepo prošao po desnoj strani te je uposlio Martineza koji je sa samo par metara savladao golmana domaće ekipe za poravnjanje i konačan rezultat prvog poluvremena.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U nastavku susreta, na pogodak se čekalo do 61. minute a strijelac je ovoga puta bio Argentinac, Lavezzi koji je loptu 'provukao' ispod golmana Heltona.

Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao te je ostalo 2:1 što znači da je prvoplasirana ekipa grupe A PSG.


PSG - Porto 2:1 (Silva 29, Martinez 33, Lavezzi 61)






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.