PSG ponovo osramotio Ben Arfu
Foto: EPA

Francuz tone sve dublje

PSG ponovo osramotio Ben Arfu

U posljednje vrijeme Hatemu Ben Arfi sigurno "ne cvjetaju ruže", a čini se da njegovim problemima nema kraja. 

Sigurno jedan od najvećih fudbalskih znalaca kojeg smo vidjeli u posljednjim godinama. Majstor kontrole lopte i driblinga, ali uzalud. Od kada je stigao u PSG iz Nice prošlog ljeta "nestao" je s fudbalske mape svijeta.

Ben Arfa nikako nije uspijevao da se izbori za minutažu, da li je njegova forma u pitanju ili nešto drugo nije poznato, ali je sada dotakao novo dno u Parizu. Naime, osim što nije uvršten u ekipu PSG-a za Ligu prvaka, Ben Arfa je sada prekomandovan u rezervni tim francuskog velikana.

Zaista nevjerovatno kada se zna o kakvom se fudbalskom virtuozu radi, istina Ben Arfa je tokom čitave karijere doživljavao nevjerovatne uspone i padove.

Tako je nakon sjajnih partija u Lyonu i Marseilleu 2010. godine, prvobitno na posudbu, stigao u Newcastle. U dresu Svraka je u početku pružao sjajne partije, ali ubrzo slijedi veliki pad forme i, navodno, razmirice sa tadašnjim trenerom Newcastlea Alanom Pardewom. Pokušao je potom i u Hullu, vratio se u Newcastle, ali 2015. godine je postao slobodan igrač. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pronašao je angažman u Nici i "oživio" svoju karijeru, ali je onda uslijedio "kobni" transfer u PSG.

Dovodio se Ben Arfa i s mogućim transferom ovog ljeta, ali je ipak ostao u Parizu, a šta budućnost nosi za njega ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti