PSG preko Amiensa do polufinala Liga kupa Francuske

Rennes izbacio Toulouse, Montpellier bolji od Angersa

PSG preko Amiensa do polufinala Liga kupa Francuske

PSG je gostovao kod Amiensa gdje je odigrao utakmicu četvrtfinala Liga kupa Francuske. Parižani su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:2 i tako prošli u polufinale.

Gosti su od samog početka nametnuli svoj ritam igre, a prvu veću priliku su imali u 28. minuti kada je Rabiot iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Igrala se 34. minuta kada je golman Amiensa Gurtner učinio "medvjeđu uslugu" svojoj ekipi.

On je, naime, istrčao izvan svog kaznenog prostora, te veoma grubo startovao na Mbappea i zaradio direktan crveni karton.

Nakon isključenja Gurtnera teško je bilo vjerovati da Amiens može izbjeći poraz, a PSG je početkom drugog dijela stigao do vodstva.

Igrala se 52. minuta kada je Neymar pao u kaznenom prostoru domaćih nakon starta Manconduita. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač najstrožije kazne za vodstvo od 0:1 je bio upravo Neymar.

PSG je nastavio napadati, a sve dileme oko pobjednika je riješio Rabiot koji je odlično pogodio glavom nakon ubacivanja iz ugla u 78. minuti.

Do polufinala Liga kupa Francuske je stigao i Montpellier i to nakon minimalne pobjede (0:1) na gostovanju kod Angersa.

Gosti su do jedinog gola stigli u finišu utakmice. Heroj Montpelliera je bio Mbenza koji je golom iz 87. minute odveo svoju ekipu u polufinale Liga kupa.

U susretu četvrtine finala francuskog Liga kupa koji je odigran nešto ranije Rennes je na svom terenu sa 4:2 savladao Toulouse i na taj način došao do plasmana u polufinale ovog takmičenja.

Poveo je Rennes u 21. minuti i to nakon što je defanzivac Toulouse Yago zatresao vlastiti mrežu.

Ipak, Toulouse dolazi do poravnanja u 40. minuti preko Sylle, ali se nije dugo čekalo ni na odgovor domaćina.

Bourigaeaud je u 42. minuti pogodio za novu prednost Rennesa i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su preko Sanogoa u 63. minuti došli do novog poravnanja, ali onda Rennes u finišu susreta dolazi do velike pobjede.

Prvo je Hunou u 86. minuti pogodio za 3:2, da bi isti igrač i potvrdio pobjedu svoje ekipe u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi