PSG doveo četiri strašna pojačanja, ali već se zna koje igrače žele što prije prodati

Tu bi se mogao naći i Mbappe

PSG doveo četiri strašna pojačanja, ali već se zna koje igrače žele što prije prodati

E. Čaušević

PSG je u dosadašnjem dijelu ljetnog prelaznog roka napravio nekoliko fantastičnih poteza.

Parižani su večeras potvrdili da je Gianluigi Donnarumma potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u PSG je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Milanom.

Međutim, prije Donnarumme PSG je ozvaničio još tri sjajna transfera. Prvo je došao Giorginio Wijnaldum iz Liverpoola također bez obeštećenja, a kao slobodan igrač nakon njega stigao je Sergio Ramos.

PSG je novac jedino izdvojio za dolazak Achrafa Hakimija koji je stigao iz Intera, a francuski klub je za ovog odličnog desnog beka izdvojio 60 miliona eura.

Međutim, iako PSG nije platio obeštećenje za tri od četiri pojačanja jasno je da su morali dati nešto izdašnije plate i bonuse kako bi oni izabrali dolazak baš u klub iz Pariza.

Zbog toga je jasno da će PSG morati do kraja prelaznog roka da proda nekoliko fudbalera kako ne bi imali problema s finansijskim fair-playjom. Parižani su najavili još nekoliko pojačanja, a sigurno biće i onih koji će napustiti klub.

Oglasi

Francuski RMC večeras je objavio koji igrači bi mogli napustiti PSG ovog ljeta, a na listi se našao i Kylian Mbappe koji još uvijek nije pristao na produženje ugovora.

Mbappe će ići na transfer listu ako ne produži ugovor u narednim sedmicama, a PSG će za njega tražiti oko 160 miliona eura.

No, na transfer listi PSG-a već se nalazi nekoliko igrača, a RMC je objavio listu onih na koje Pochettino neće računati u sezoni koja je pred nama.

PSG će pokušati prodati Andera Herreru (13 miliona eura), Juliana Draxlera (20 miliona eura), Antonija Sarabiju (22 miliona eura), Leandra Paredesa (20 miliona eura), Thila Kherera (25 miliona eura) i Idrissu Gueyea (15 miliona eura).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klub je prije nekoliko dana napustio Mitchel Bakker koji je potpisao za Bayer Leverkusen, a PSG je od njegovog transfera inkasirao sedam miliona eura.

Top Komentari

yugopo
A Icardi?! Nula od napadača!
2 3
Śmeker007
Cuj zar Antonio Sarabia igra za PSG umjesto Pabla? Cudna stvar..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije