PSG razbio Dinamo Kijev, Porto slavio u Zagrebu

Liga prvaka, grupa A

PSG razbio Dinamo Kijev, Porto slavio u Zagrebu

Ekipa Paris Saint-Germaina savladala je večaras u okviru prvog kola grupne faze Dinamo iz Kijeva sa 4:1.

Francuska ekipa je od starta nametnula svoj ritam, a ni na prvi gol se nije čekalo dugo. U kaznenom prostoru oboren je Jeremy Menez, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Izvođač i strijelac prvog gola na susretu u 19. minuti je bio ko drugi nego Zlatan Ibrahimović.

Samo deset minuta nakon tog pogotka, stiže i drugi. Strijelac je ovog puta, bio igrač koji je sa Ibrahimovićem stigao iz Milana, Thiago Silva. Brazilac je nakon jednog ubačaja sa lijeve strane iskoristio zbunjenost odbrane ukrajinske ekipe te je postigao pogodak.

Ipak Parižani ni tu nisu stali, a samo tri minute nakon Silvinog gola, pogodio je i Alex. Chantome je ubacio iz kornera, a Alex je gotovo neometano sa nekih deset metara pospremio loptu u mrežu za sada već visokih 3:0. Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor. 

 

U nastavku su Parižani igrali malo zatvorenije te su se potrudili da utakmicu završe što mirnije. Ipak, Dinamo je stigao do pogotka. Strijelac je u 87. minuti bio Portugalac, Veloso. Međutim do kraja susreta, Pastore je vratio tri gola prednosti svojoj ekipi, pogotkom u 91. minuti.

Asistirao mu je Nene. 4:1 je bio i konačan rezultat susreta. PSG je nakon osam sezona bez nastupa u Ligi prvaka upisao ubjedljiv trijumf.

 

 

 

 

Zagrepčani su na svom Maksimiru dočekali ekipu Porta te su poraženi sa 0:2. U prvom poluvremenu se igralo dobro na obje strane, ali se na pogodak ipak čekalo do 41. minute. Rodriguez je prošao po lijevoj strani i poslao loptu u srce šesnaesterca, oštro, po zemlji. Kelava je loptu kratko odbio, a na nju je natrčao Lucho Gonzalez kom nije bilo teško da sa nekih pet metara zakuca loptu u mrežu Zagrepčana. Sa minimalnim vodstvom Porta se otišlo i na odmor.

 

U nastavku su domaći pokušavali da se vrate u igru, ali im igrači portugalske ekipe nisu to dopuštali, a svoju prednost su i udvostručili golom Defoura u 91. minuti. Porto je na startu uspio da osvoji važna tri boda za nastavak takmičenja.



PSG - Dinamo Kiev 4:1 (Ibrahimović 19, Silva 29, Alex 32, Veloso 87, Pastore 91) 
Dinamo Zagreb - Porto 0:2 (Lucho Gonzalez 41, Defour 91) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:






 


Dinamo Zagreb 0-1 FC Porto by jimbrasalonso
Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.