PSG razbio Marseille i još jednom pokazao da je glavni u Francuskoj

Trofej već putuje ka Parizu

PSG razbio Marseille i još jednom pokazao da je glavni u Francuskoj

PSG je večeras na Parku prinčeva bez većih problema savladao Marseille sa 3:0 i tako se dodatno učvrstio na prvoj poziciji francuskog prvenstva.

Veliki derbi nije bio ponudio nikakvu rezultatsku neizvjesnost jer je PSG već u prvih pola sata vodio sa 2:0. Prvo je Mbappe u 10. minuti zabio za 1:0, da bi potom Rolando autogolom donio Parižanima sigurnu prednost.

Već u 55. minuti u strijelce se upisao i Edinson Cavani, koji je svojim 24. golom u Ligue 1 ove sezone postavio konačan rezultat utakmice.

PSG sada ima 71 bod iz 27 utakmica, uz gol razliku 84:19 i ubjedljivo je prvi na tabeli. Da stvari dodatno budu bolje po Parižane, svi uslovno rečeno rivali u borbi za titulu su u ovom kolu kiksali i bodovna razlika je povećana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG ima 14 bodova više od Monaca a 17 od Marseillea i već sada je jasno da se titula vraća na Park prinčeva nakon što je prošle godine završila u Kneževini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti