PSG razbio Monaco i odbranio trofej u Liga kupu
Foto: EPA

U velikom stilu

PSG razbio Monaco i odbranio trofej u Liga kupu

Večeras je u Lyonu odigrano finale francuskog Liga kupa u kojem je PSG savladao Monaco sa 4:1 i stigao do trofeja u ovom takmičenju.

Počelo je sjajno za Parižane koji su već u 4. minuti poveli golom Draxlera, ali se Monaco u utakmicu vratio u 27. minuti preko Lemara koji je pogodio za 1:1.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Di Maria je pogodio za novo vodstvo PSG-a koji je na odmor otišao s prednošću 2:1.

U drugom poluvremenu je na scenu stupio fantastični Edinson Cavani, koji je u 54. i 90. minuti pogađao za visoku pobjedu Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je pobjedom u finalu odbranio trofej Liga kupa, a ovo je bio četvrti put u nizu da osvajaju ovo takmičenje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi