PSG ne staje: Sveci žele pokvariti posao Milanu, oslabiti rivala i dovesti veliko pojačanje

Žele Sanchesa

PSG ne staje: Sveci žele pokvariti posao Milanu, oslabiti rivala i dovesti veliko pojačanje

E. Ganibegović

PSG ne staje s pojačanjima za sljedeću sezonu.

Parižani žele dovesti novog portugalskog fudbalera, nakon što su riješili pitanja Mendesa i Vitinhe. 

Prema riječima francuskog novinara Hadriana Grenier , Parižani su ušli "na žicu" za transfer Renata Sanchesa. Navodno je Lille već sve dogovorio s Milanom, no u prijestolnici Francuske vjeruju da mogu preokrenuti situaciju u svoju korist. 

Naime, Lille za Portugalca traži 30 miliona eura, dok talijanski prvak nudi samo 15. Kako novac nije problem za PSG, očekuje se da će Francuzi dati ponudu po ukusu svojih sunarodnjaka.

Sanches je 2016. godine osvojio trofej "Golden Boy", koji se dodjeljuje najboljem fudbaleru do 21 godine, ponajviše zahvaljujući nastupu na EURU 2016., kada je s Portugalom postao prvak.

Igrač Lillea bio je blizu dolaska na Camp Nou prošlog ljeta, navodi Eleven. Tada je zbog povrede 24-godišnji veznjak propustio ovaj transfer, što ga je jako rastužilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ljeti se za mene zanimalo puno klubova. Kad sam se povrijedio, shvatio sam da ostajem u Lilleu. Sve je bilo gotovo s Barcelonom, ali mislim da je sve propalo zbog povrede", rekao je Sanches u novembru.

Sa 24 navršene godine Renato Sanches je već bio prvak u tri različite zemlje: Portugalu, Francuskoj i Njemačkoj.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti