PSG s Messijem postaje klub sa najvećim platama u cijelom sportu

Ogroman budžet

PSG s Messijem postaje klub sa najvećim platama u cijelom sportu

Edmir Škorić

Kada se ekipi priključi Lionel Messi, PSG će postati ekipa sa najvećim platama u cijelom svjetskom sportu.

Messi je danas sletio u Pariz gdje je obavio ljekarske preglede, a sutra potpisati dvogodišnji ugovor. Po sezoni ili godini dobit će čak 35 miliona eura, a prednost Parižana je ta što nisu morali da plate obeštećenje za igrača.

Francuzi će na plate, ako računamo i Messija, izdvajati čak 302,7 miliona eura godišnje, i po tome će biti ispred dosadašnjeg lidera, Real Madrida.

Real pada na drugo mjesto sa 250,7 miliona eura. Treći na toj listi je Manchester United koji na plate izdvaja 237,7 miliona eura, a Barcelona 230,6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Top 10 su od nogometnih timova još Juventus (220), Bayern (196,3) i Chelsea (192,75).

Peto mjesto zauzima Los Angeles Dodgers sa 228,2 miliona eura, deveto Dallas Cowboysi sa 186,83 i 10. mjesto Cleveland Cavaliersi sa 185,65 miliona eura platnog budžeta.

Top Komentari

mido1921
Volio bi da ništa ne osvoje
4 2
Kapak
Kako je Barsa glupa. Mogli uzeti za njega bar 100 miliona prosle godine. Sada im ode dzabe
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije