PSG sačuvao prednost s Mestalle u slaboj utakmici

Liga prvaka

PSG sačuvao prednost s Mestalle u slaboj utakmici

Edmir Škorić

Nogometaši PSG-a remizirali su na Parku Prinčeva s Valencijom (1:1), no pobjeda na Mestalli (2:1) omogućila im je veliko slavlje i prolaz u četvrtfinale.

Izostanak Zlatana Ibrahimovića osjetio se u redovima PSG-a, koji je ipak uspio da sačuva ranije stečenu prednost. Gosti iz Španije bili su oslabljeni neigranjem standardnih stopera Ramija i Coste. U prvih pola sata skoro da ništa nismo vidjeli.

Oprezna igra s obje strane, domaći nisu previše napadali, te su se uglavnom orijentisali na čuvanje svog gola. Tek u završnici prvog dijela malo uzbuđenja i to pred domaćim golom. Jonas je šutirao s nekih 20-ak metara, Sirigu odbranio i loptu izbacio u korner, nakon kojeg Costa gađa Pastorea, koji je umalo postigao autogol. 

Nastavak donosi nešto otvoreniju i bolju igru, te na kraju i - pogotke. U desetoj minuti drugog dijela goti su poveli preko Jonasa. Matuidi je pogriješio na centru, lopta došla do Jonasa, koji sjajnim udarcem s 20 i nešto metara matira Sirigua. 

Ancelotti ubacuje napadača Gameira, koji odmah unosi život u igru Parižana, koji u 66. minuti stižu do izjednačenja. Gameiro se izborio za loptu, koja dolazi do Lavezzija, a ovaj iz drugog pokušaja matira Guaitu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Valencia je krenula na sve ili ništa jer im je bio potreban jedan pogodak za produžetke, no nisu uspjeli da postignu još jedan gol. Valdez je ušao umjesto Jonasa u 73. minuti i unaprijedio napadačku igru Valencije, alli jednostavno nije bilo previše pravih lopti za Soldada ili nekoga od njegovih suigrača u ofanzivnom dijelu.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.