PSG sanja 1993. godinu i veliki preokret protiv Real Madrida
Antoine Kombouare je pogotkom u šestoj minuti nadoknade donio prolaz PSG-u protiv Reala

Čudesan meč na Parku Prinčeva

PSG sanja 1993. godinu i veliki preokret protiv Real Madrida

M. Šljivak

Osmina finala ovosezonskog izdanja Lige prvaka donijela je duel aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida i francuskog velikana PSG-a.

Prvi meč na Santiago Bernabeu završen je pobjedom Reala od 3:1 i Parižani će u revanšu imati težak zadatak da stignu ovu prednost.

Međutim, PSG se ima čemu nadati jer je u prošlosti ovaj tim uspio da nadoknadi identičan zaostatak protiv Kraljeva. Desilo se to 18. marta 1993. godine kada je 46.000 gledaoca na Parku Prinčeva vidjelo čudesan meč ova dva tima.

Real je u Pariz donio prednost od 3:1 iz prvog duela četvrtfinala Kupa UEFA. Ipak, ovo im nije bilo dovoljno za prolaz jer je PSG slavio sa 4:1 u revanšu i to rijetko viđenom završnicom.

Legendarni George Weah doveo je u 33. minuti domaće u prednost od 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do deset minuta prije kraja. Potom je David Ginola povisio na 2:0 u 81. minuti, da bi u 89. minuti Valdo povećao prednost Parižana na 3:0.

Tada međutim na scenu stupa legendarni Čileanac Ivan Zamorano. Pogodio je za 3:1 u drugoj minuti nadoknade i činilo se kako će se pobjednik ovog duela riješiti u produžecima.

Igrala se 96. minuta. PSG je imao posljednju šansu nakon slobodnjaka. Valdo šutira sa 20-ak metara od gola, na putu ka golu našao se i Antoine Kombouare, koji ne ostavlja ni trunku šanse golmanu Reala Buyu i pogađa mrežu Reala za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

PSG je slavio sa 4:1 u zaista fantastičnom meču koji je na kraju francuskom timu donio plasman u polufinale Kupa UEFA. Kompletan meč je u ovom duelu u dresu Reala odigrao aktuelni bh. selektor Robert Prosinečki.

Kup UEFA 1993. godine:

PSG - Real Madrid 4:1 (Weah 33', Ginola 81', Valdo 89', Kambouare 90+6' / Zamorano 90+2')

Paris Saint-Germain: Lama, Sassus (Germain 77'), Kombouaré, Ricardo, Colleter, Le Guen, Guérin, Valdo, Simba (Bravo 72'), Weah, Ginola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid: Buyo, Nando, Ramis, Ricardo Rocha, Lassa, Hierro, Luis Enrique (Alfonso 80'), Prosinečki, Michel, Butragueno (Villaroja 83'), Zamorano.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti