PSG se na Facebooku sjetio legende: Jedan je Safet Sušić!

Obilježio eru Parižana

PSG se na Facebooku sjetio legende: Jedan je Safet Sušić!

Endin Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena s ovih prostora Safet Sušić ima status legende u PSG-u.

Sušić je većinu svoje karijere proveo igrajući za Sarajevo i PSG gdje je i danas jedan od najboljih fudbalera ikad u historiji ovih klubova. Čarobnjak iz Zavidovića je Sarajevo napustio 1982. godine i odlučio je da potpiše za PSG.

Iako su mnogi tvrdili da je Sušić tada imao dosta boljih ponuda od evropskih velikana on je na kraju izabrao PSG i nije pogriješio. Sušić je u dresu Parižana odigrao 287 utakmica i postigao 67 golova, te je ušao u legendu ovog kluba.

Mnogi francuski fudbaleri odrasli su gledajući Sušića i nije tajna da im je on bio idol. Nažalost, kod nas nije običaj da ovakve veličine cijenimo i poštujemo kako su oni to zaslužili, ali zato je PSG da nam pokaže kako se to radi.

Parižani su u čast njegovog 64. rođendana danas na zvaničnom Facebook profilu objavili video s golovima i najboljim potezima našeg bivšeg selektora koji će zauvijek ostati dio historije PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaista je lijepo vidjeti kada se jedan od najboljih i najbogatijih svjetskih klubova sjeti svoje legende i igrača koji je rođen u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

Romario 77
Kakvu smo mi legendu imali ali dzba svoje ne znamo cijeniti . Sretan rođendan Pape!
9 0
Avayan
Safet Sušić Pape!!!!!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti