Vlasnik PSG-a zbog vlasti pravi neočekivan potez?

Mnogo su uložili, kako u igrački kadar, tako i u sam stadion

Vlasnik PSG-a zbog vlasti pravi neočekivan potez?

Samir Mlaćo

Bogati PSG bi se mogao preseliti na novi stadion u narednom periodu.

Tvrdi to predsjednik ovog francuskog kluba Nasser Al Khealifi koji navodi  da PSG zaslužuje bolji stadion u odnosu na Park prinčeva.

Khealifi je izrazio želju da kupi Park prinčeva, te uloži veliki novac u njegovo uređenje, no gradske vlasti su ponudile veoma visoku cijenu. To je bogatog gazdu Parižana natjeralo da razmišlja o drugim planovima.

PSG zaslužuje bolji stadion. Moja prva opcija je da se ne selimo, ali nas gradske vlasti Pariza guraju da to uradimo. Za modernizaciju Parka prinčeva potrošili smo 85 miliona eura, ali to nije naš stadion“, rekao je Khelaifi.

On se trenutno nalazi u Kataru gdje gleda utakmice Svjetskog prvenstva, a među njima i brojne nogometaša svog tima.

Istovremeno se špekuliše da će Parižani doživjeti određene promjene u igračkom kadru, a spominje se odlazak Mbapea.

Oglasi

Engleski mediji prenijeli su informaciju da Manchester United želi dovesti upravo Mbappea kao zamjenu za Cristiana Ronalda.

Osim toga u posljednje vrijeme Mbappe je stvarao dosta problema treneru Galtieru jer mediji špekulišu da nogometaš ima dosta velike ovlasti "iza scene".

"On je ključni dio projekta, ali to ne znači da je iznad kluba ili da je iznad drugih nogometaša. Na istom je nivou kao Messi koji ima nevjerovatnu karijeru. Na istom je nivou kao Neymar", rekao je Galtier.

Išli su novinari toliko daleko da su i Mbappea pitali o svemu, ali on je rekao da razmišlja samo o PSG-u.

"Ovdje je knjiga prazna. Mogao sam otići u Madrid i bilo bi mi dosta lakše. Ali, ovdje imam sjajnu priliku. Ja sam Francuz, dijete Pariza i da osvojim Ligu prvaka ovdje. Bilo bito nevjerovatno", rekao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Čini se da je ovom izjavom dao do znanja čelnicima Manchester Uniteda da će zamjenu za Cristiana Ronalda morati potražiti negdje drugo.

PSG je lider u Francuskoj nakon 15 kola uz pet bodova prednosti nad Lensom, te čak deset na Rennesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi