Kako će potentni egocentrik prihvatiti ovo? "Još nije shvatio da su oni fenomenalniji od njega"
Reprezentativac Brazila kritikovao Mbappea.

Alves o Mbappeu

Kako će potentni egocentrik prihvatiti ovo? "Još nije shvatio da su oni fenomenalniji od njega"

Eldar Ganibegović

Legendarni desni bek Dani Alves uputio je dobronamjerne kritike prema Kylianu Mbappeu i poručio da zna način na koji trio s njim, Messijem i Neymarom može postići 150 golova.

Na papiru PSG ima jedan od najboljih napada u historiji fudbala, s Messijem, Neymarom i Mbappeom.

Međutim, mnogo toga ne ide francuskom timu. Prava potvrda dominacije svakako bi bilo osvajanje Lige prvaka koja je još uvijek tiha patnja vlasnika PSG-a.

Što se tiče pomenutog trojca, stvari baš ne funkcionišu kako treba i to ponajviše zbog Mbappea koji je na početku sezone imao sukobe s Neymarom.

Podatak da Messi ima 16 asistencija, Neymar 12, a Mbappe samo pet u dresu PSG-a ove sezone dovoljno govori o tome koliko Mbappe, namjerno ili ne, izbjegava sarađivati s Messijem i Neymarom.

Zbog toga ga je kritikovao i njegov bivši saigrač i legenda Brazila, Dani Alves.

Oglasi

"On je fenomenalan, ali još uvijek nije shvatio da su oni sa kojima igra u napadu još fenomenalniji od njega. Neymar i Messi su jedinstveni. Oni vide i rade stvari koje drugi ne mogu.

Sjajan igrač uvijek mora biti svjestan ko je oko njega, vaši saigrači vam pomažu da istaknete svoje kvalitete.

Morate biti pametni i iskoristiti kvalitet Messija i Neymara, oni su dva fudbalska genija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da igram zajedno sa Leom ili Neymarom, dao bih im loptu kada treba. Ako Mbappe to učini, zajedno bi postigli 150 golova", rekao je Alves, prenose španski mediji.

Vidjet ćemo da li će se ove riječi dopasti Mbappeu, koji je poznat kao veliki egocentrik, odnosno barem takav dojam ostavlja. Naročito riječi da su Messi i Neymar i dalje fenomenalniji od njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi