Golijada u Parizu, PSG bez četiri zvijezde do nove pobjede

Liga 1

Golijada u Parizu, PSG bez četiri zvijezde do nove pobjede

Edmir Škorić
Teme:

PSG je u meču drugog kola francuske Ligue 1 savladao Strasbourg s 4:2.

Parižani su bili veliki favoriti kao i obično na Parku Prinčeva, a u sjajnom meču došli su druge pobjede u drugom meču šampionata. Lionel Messi nije igrao, no prije početka meča je pozdravio navijače.

Osim njega, u timu nije bilo povrijeđenog Sergija Ramosa, zatim Neymara i Donnarumme, koji je došao ovog ljeta. Od velikih pojačanja, Hakimi i Wijnaldum su bili u timu.

Već u trećoj minuti je Icardi nagovijestio sjajnu noć u Parizu, a u 25. minuti Mbappe postiže gol, da bi dvije minute kasnije Draxler pogodio.

Izgledalo je da je sve gotovo, no u nastavku Strasbourg postiže dva gola i vraća se u meč. Prvo je strijelac bio Gameiro u 53., a zatim i Ajorque u 64. minuti.

Kod gostiju Djiku dobija dva žuta kartona u razmaku od samo jednu minutu, što je olakšalo Parižanima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve je bilo gotovo u 86. minuti. Nezaustavljivi Mbappe prolazi po lijevoj strani i ubacuje, a Sarabiji nije bilo teško da sa pet metara postigne pogodak.

PSG narednog vikenda gostuje Brestu i eto prilike da Messi debituje za svoj novi tim.

Top Komentari

enko
Skoricu nesreco u strasburu je u pocetnoj postavi igrao prcic nase dijete koje je igralo za repku.nepises jer nije podmazano a pises o duljevicu i gojaku itd.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi